Norrlands modernaste trafikskola – Vi utbildar morgon­dagens trafikanter.

B-körkort

(Manuell och Automat)

Så här går det till

Kontakta oss på mail eller telefon för tidsbokning. När vi träffas går vi igenom utbildningen och överlämnar körkortsböckerna. Under mötet kan vi samtidigt passa på att göra ett syntest och eventuella frågor kan besvaras.

Vi förstår att det kan vara nervöst första gången ni gör något nytt. Vi finns här för att hjälpa till med er utbildning så att ni får komma ut på vägarna och känna friheten att kunna ta sig fram för egen maskin.

Körkortstillstånd

För att få börja övningsköra behöver du ha fyllt 16 år och ha ett giltigt körkortstillstånd. Ansökan om körkortstillstånd gör du hos Transportstyrelsen.

Ansök här

Introduktionskurs

För att få övningsköra privat behöver du och din handledare gå en introduktionskurs. Kursen är 3 timmar exklusive rast. Kursplanen innehåller tre delmoment:

  1. Körkortsutbildningens mål och innehåll samt regler för övningskörning
  2. Planering och strukturering av övningskörning
  3. För trafiksäkerhetens viktiga faktorer

 

Handledaren behöver även ansöka om handledarskap hos Transportstyrelsen.

Ansök handledarskap

Bil som kör mellan koner på halkbanan i Kalix under riskutbildning 2

Teori

Vi erbjuder lärarledda teorikurser under veckorna och även muntlig teori hjälp för den enskilde individen som behöver extra stöd.

Vi föreslår att du varvar dina körlektioner hos oss med privat övningskörning om du har möjlighet. Vi rekommenderar också att du tar med din handledare på körlektionerna för att din körkortsutbildning ska bli så effektiv som möjligt. Vi erbjuder ett förmånligt startpaket som ger dig en bra start på din körkortsutbildning.

Riskutbildning 1

Riskutbildning 1 är en teoretisk utbildning som ger dig kunskaper och insikter i hur alkohol, droger och trötthet negativt påverkar din förmåga att köra bil på ett säkert sätt. Utbildningen är obligatorisk och sker i grupp om max 16 deltagare per tillfälle. Utbildningens längd är tre (3) timmar exklusive raster. För att bli godkänd måste du aktivt delta i diskussioner och övningar.

Riskutbildning 2

Riskutbildning 2 är en praktisk utbildning där du får uppleva riskfyllda trafiksituationer i en trygg miljö. Du får prova på din egen körförmåga samt bilens egenskaper och begränsningar på olika väglag. Utbildningen är obligatorisk och sker i grupp om max fyra (4) deltagare per lärare. Utbildningens längd är tre (3) timmar exklusive raster och utförs på Norra halkbanan i Kalix. Du bokar i samråd med din trafiklärare.

Om du inte är kund sen tidigare behöver du ta minst en körlektion för att få göra riskutbildning 2.

Förarprov på Trafikverket

Kunskapsprov och körprov bokas i samråd med din trafiklärare. Skulle något av proven underkännas har du upp till två (2) månader på dig att göra ett omprov innan det godkända provet går ut. Under båda tillfällena krävs giltig legitimation.